wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Baranina po pekińsku


 


Przepis na Baranina po pekińsku :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Baranina po pekińsku

Składniki :

Kuchnia chińska
1/4 kg baraniego udźca lub combra pokrajanego w cienkie paski-
1/2 szklanki oleju jadalnego mały kawałek selera, drobno posiekany
1/2 szklanki świeżego lub mrożonego zielonego groszku
1/2 szklanki pieczarek pokrajanych w cienkie
plasterki
2 łyżki posiekanej dymki lub 3 łyżki szczypiorku
1 łyżka posiekanego świeżego korzenia imbiru lub 1 łyżeczka imbiru w proszku
1 roztarty ząbek czosnku
szczypta chlli lub ostrej papryki

Marynata:
1 łyżeczka soli
1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki (dowolnie)
1 łyżka oleju jadalnego
szczypta glutasoli lub "Jarzynki" (Vegety)
1 jajo lekko roztrzepane
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sos :
2 łyżki sosu sojowego lub 2 łyżeczki przyprawy
maggi
1 łyżka wody
1 kopiasta łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki wody

Przepis :

1. Do marynaty włożyć mięso, dokładnie wymieszać i odstawić pod przykryciem na 30 min. 2. Wymieszać składniki sosu, odstawić. 3. Mięso smażyć przez 2min., na mocno rozgrzanym oleju, stale mieszając. 4. Seler i groszek smażyć przez minutę przełożyć na talerzyk. 5. Z patelni odlać nadmiar oleju, dodać mięso, posypać chlli, mieszając smażyć przez minutę, przełożyć na talerzyk. 6. Dodać dymkę, imbir i czosnek, mieszając smażyć przez 30 sek. Włożyć mięso i groszek, wymieszać. Wlać sos, stale mieszając, podgrzewać, aż sos będzie gęsty. 7. Podawać natychmiast z ryżem ugotowanym na sypko lub z bułeczkami na parze MAN-TDU Proporcje dla 2-3 osób


Super przepis na Baranina po pekińsku
-> Przepisy kulinarne