wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na BARSZCZ Á LA UKRAIŃSKI


 


Przepis na BARSZCZ Á LA UKRAIŃSKI :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na BARSZCZ Á LA UKRAIŃSKI

Składniki :

15 dag buraków
15 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, pietruszka)
10 dag cebuli
15 dag pomidorów świeżych lub mrożonych
4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki z koperkiem
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
sól

Przepis :

Warzywa mieszane i buraki umyć, oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, razem z warzywami włożyć do garnka z wrzącą wodą i ugotować pod przykryciem do miękkości. Pomidory umyć. Mrożone od razu obrać, świeże sparzyć wrzącą wodą i dopiero ściągnąć z nich skórkę. Pokrajać pomidory w cienkie cząstki, kostkę lub półkrążki, dodać do ugotowanej zupy razem z posiekaną zieleniną. Przyprawić do smaku solą i ewentualnie sokiem cytrynowym. Podawać od razu, traktując ją jako danie warzywne. Może ono stanowić kolację, jeśli do porcji zupy wkroimy jajko na twardo lub nieco gotowanego, duszonego czy pieczonego mięsa. Barszcz bez tych dodatków podaje się na obiad.


Super przepis na BARSZCZ Á LA UKRAIŃSKI
-> Przepisy kulinarne