wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Barszcz ukraiński 45 min


 


Przepis na Barszcz ukraiński 45 min :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Barszcz ukraiński 45 min

Składniki :

Kuchnia z szybkowaru
50 dag kości, najlepiej szpikowych,
15 dag suchej, uprzednio namoczonej na noc (lub młodej, wtedy gotowanie trwa 30 minut) fasoli,
2 buraki ćwikłowe,
10 dag kapusty białej,
2 kartofle,
1-2 pomidory,
1 cebula,
2 marchwie,
2 pietruszki,
3 dag tłuszczu,
1 łyżka mąki,
0,5 szklanki śmietany,
0,5 listka laurowego,
1,2 I wody,
sól,
pieprz,
cukier,
kwasek do smaku.

Przepis :

Kości, fasolę (wraz z wodą, w której się moczyła) oraz oczyszczone i pokrojone warzywa (prócz cebuli) włożyć do szybko- waru, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić listek laurowy i pieprz (5-6 ziaren), zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Oczyszczoną i pokrojoną cebulę zrumienić na tłuszczu, śmietanę wymieszać z mąką i wszystko razem połączyć z zupą. Doprawić solą, cukrem i kwaskiem. U w a g a. Pomidory lepiej pozbawić skórki przed gotowaniem (zanurzyć je we wrzątku, wtedy skórka łatwo schodzi).


Super przepis na Barszcz ukraiński 45 min
-> Przepisy kulinarne