wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na BEFSZTYK Z POLĘDWICY KOŃSKIEJ PO ANGIELSKU


 


Przepis na BEFSZTYK Z POLĘDWICY KOŃSKIEJ PO ANGIELSKU :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na BEFSZTYK Z POLĘDWICY KOŃSKIEJ PO ANGIELSKU

Składniki :

60 dag polędwicy końskiej
1 łyżka oleju lub oliwy
2 łyżki rozkruszonych przypraw ziołowych (szałwia, majeranek, estragon, bazylia)
sól czosnkowa
pieprz,
3 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki ze szczypiorkiem, ewentualnie 1/2 cytryny
5 dag chrzanu

Przepis :

Polędwicę oczyścić z błon i ścięgien,, umyć, pokrajać w plastry. Uformować nożem okrągłe porcje, które można lekko zbić tłuczkiem do mięsa. Każdy plaster natrzeć z obu stron przyprawami ziołowymi, ułożyć jeden na drugim, przykryć, postawić na 1 godz. w lodówce. Smażyć tuż przed podaniem. Na patelni do smażenia bez tłuszczu rozgrzać oliwę lub olej, włożyć przygotowane mięso. Obrumienić, odwrócić na drugą stronę i także obrumienić (czas smażenia z jednej strony 3-4 min). Usmażone befsztyki oprószyć solą czosnkową i pieprzem, ułożyć na ogrzanym półmisku. Na każdej porcji położyć 1/2 krążka cytryny i odpowiednią ilość posiekanej zieleniny. Obok befsztyków ułożyć "kępkami" chrzan zestrugany w jak najcieńsze wiórki. Podawać z dodatkiem ziemniaków purée (1-1 1/2 łyżki na porcję) lub frytek przyrządzonych bez tłuszczu i z warzywami gotowanymi (kalafior, brukselka) oraz z surówkami z zielonej sałaty czy cykorii lub pomidorów.


Super przepis na BEFSZTYK Z POLĘDWICY KOŃSKIEJ PO ANGIELSKU
-> Przepisy kulinarne