wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na BITKI WOŁOWE GOTOWANE


 


Przepis na BITKI WOŁOWE GOTOWANE :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na BITKI WOŁOWE GOTOWANE

Składniki :

60 dag wołowiny bez kości (zrazowa)
30 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler)
10 dag cebuli
listek laurowy
estragon ziele angielskie
sól
pieprz
2 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki

Przepis :

Wołowinę oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w poprzek włókien w plasterki. Zbić starannie tłuczkiem, oprószyć pieprzem. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać i włożyć razem z mięsem do rondla. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać, dodać do mięsa, oprószyć solą, podlać wrzącą wodą (ok. 3Í4 szklanki), dusić pod przykryciem na małym ogniu, podlewając w miarę potrzeby wodą. Gdy mięso zmięknie, dodać listek laurowy, estragon i 2-3 ziarna zmiażdżonego ziela angielskiego. Dusić jeszcze kilka minut. Miękkie mięso wyjąć. Uduszone warzywa przetrzeć przez sito lub zmiksować. Powstanie gęsty sos, który trzeba przyprawić do smaku solą i pieprzem. Do sosu włożyć mięso, zagrzać. Wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać umytą posiekaną nacią pietruszki. Podawać z ziemniakami purée (1-1 1/2 łyżki na porcję) i z surówkami.


Super przepis na BITKI WOŁOWE GOTOWANE
-> Przepisy kulinarne