wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na BITKI WOŁOWE Z KWASZONYM OGÓRKIEM


 


Przepis na BITKI WOŁOWE Z KWASZONYM OGÓRKIEM :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na BITKI WOŁOWE Z KWASZONYM OGÓRKIEM

Składniki :

60 dag wołowiny bez kości (zrazowa, pieczeń)
1 łyżka oleju
20 dag ogórków kwaszonych
15 dag cebuli
2 ząbki czosnku
listek laurowy
sól
pieprz ziołowy
2 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki

Przepis :

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, pokrajać na porcje, zbić tłuczkiem, formując niewielkie, owalne bitki. Patelnię do smażenia bez tłuszczu posmarować olejem, rozgrzać, ułożyć bitki, obrumienić po obu stronach, posolić, przełożyć do rondla. Cebulę i czosnek opłukać, pokrajać w piórka, wsypać na tg samą patelnię i lekko podrumienić. Dodać do mięsa, lekko skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Ogórki odcedzić z zalewy, pokrajać w półkrążki, dodać do mięsa po kilku minutach duszenia. Udusić do miękkości, przyprawić do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną soli. Uduszoną potrawę wyłożyć na ogrzaną salaterkę, posypać pietruszką. Podawać z ziemniakami z wody (1-2 szt. na porcję) i z surówkami o łagodnym smaku, np. z kalarepki czy kalafiora.


Super przepis na BITKI WOŁOWE Z KWASZONYM OGÓRKIEM
-> Przepisy kulinarne