wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiaj± znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę ¶wietna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania staj± się bardziej efektywne.
Korzystaj±c z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczno¶ci otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukuj± sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Bliny z m±ki gryczanej


 


Przepis na Bliny z m±ki gryczanej :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy m±czne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przek±ski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Bliny z m±ki gryczanej

Składniki :

5 dag drożdży
50 dag m±ki pszennej
25 dag m±ki gryczanej
ok. 3/4 litra ciepłego mleka
1/2 szklanki stopionego masła
sól
4 żółtka
4 białka
ok. 10 dag masła do smażenia

Przepis :

Drożdże rozmieszać z mlekiem, dodać m±kę pszenn± i gryczan±, i zarobić ciasto. Gdy składniki poł±cz± się, ciasto postawić w ciepłym miejscu na. Trzy godziny, mieszaj±c za każdym razem, gdy ciasto wyro¶nie. Po trzech godzinach do ciasta dodać stopione masło, żółtka i szczyptę soli, ciasto wybić starannie łyżk±, wymieszać z pian± i postawić do wyrastania na 10 min. Rozgrzać 2-3 małe patelenki, wlać po łyżeczce masło i na to wlewać po trochu pieniste ciasto zebrane mał± łyżk± wazow± z samego wierzchu. Bliny maj± być niemal tak cienkie jak nale¶niki. Bliny smażyę na miernym cieple i nie na otwartym płomieniu (na płytce azbestowej). Gdy bliny zrumieni± siĽ lekko z jednej strony, podważyę je nożem, na patelniĽ wlaę 1/2 łyżeczki masła, bliny odwrócię i smażyę z drugiej strony. Bliny wykładaę na talerz umieszczony nad garnkiem z gor±c± wod± i trzymać po usmażeniu przykryte drugim talerzem, aby nie stygły, nie obsychały i nie opadły. Najlepiej podawać je do stołu po kilka ¶wieżo usmażonych. Podawać z masłem zrumienionym i posiekanym ¶ledziem lub ze ¶mietan± w sosjerce.


Super przepis na Bliny z m±ki gryczanej
-> Przepisy kulinarne