wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na BOCZEK NA OSTRO


 


Przepis na BOCZEK NA OSTRO :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na BOCZEK NA OSTRO

Składniki :

Kuchnia chińska
1/2 kg surowego boczku
1/2 szklanki posiekanej cebuli
1 łyżka posiekanego świeżego imbiru lub łyżeczka imbiru w proszku
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki glutasoli lub łyżka sosu sojowego
2 łyżki czystej wódki
1 - 3 łyżek przyprawy chilli lub ostrej papryki w proszku
1/2 szklanki oleju sezamowego lub sojowego
2 łyżki pieprzu chińskiego lub rozgniecionego pieprzu czarnego

Przepis :

Boczek włożyć do małego rondla (tak, aby tylko się zmieścił), dodać 2 łyżki posiekanej cebuli, imbir i wódkę. Wlać tyle wody, aby tylko przykryć boczek. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć płomień, gotować 50-60 min na małym ogniu pod przykryciem. Boczek wyjąć z wywaru, wypłukać w ciepłej wodzie, odstawić do wystudzenia. Zimny boczek pokrajać w cienkie plasterki o długości 6 - 8 cm. Przyprawę chilli wsypać do miseczki, wymieszać z 2 łyżkami oleju. Pozostały olej mocno rozgrzać. Mieszając chilli z zimnym olejem stopniowo dodawać gorący olej, tak długo aż stanie się ciemno czerwony. Pieprz wsypać na suchą patelnię, mieszając podgrzewać na małym ogniu aż przyprawa wydzieli aromat, około 1 1/2 minuty. Przesypać na deskę, rozgnieść wałkiem do ciasta. Mięso włożyć do miski, dodać cebulę, sól, glutasól lub sos sojowy olej z chilli i pieprzem, lekko wymieszać, przełożyć do salaterki. Podawać na zimno. Proporcje: dla 6-10 osób - na przystawkę, kiedy podajemy inne potrawy


Super przepis na BOCZEK NA OSTRO
-> Przepisy kulinarne