wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiaj± znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę ¶wietna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania staj± się bardziej efektywne.
Korzystaj±c z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczno¶ci otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukuj± sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na BUŁKA PSZENNA


 


Przepis na BUŁKA PSZENNA :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy m±czne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przek±ski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na BUŁKA PSZENNA

Składniki :

Rozczyn:
3 dag drożdży
25 dag m±ki pszennej bułkowej lub luksusowej
1/2 litra mleka

Ciasto:
75 dag m±ki bułkowej lub luksusowej
sól
łyżka czarnuszki
tłuszcz do smarowania formy

Przepis :

Drożdże rozkruszyć, rozmieszać z ciepłym mlekiem na jednolit± masę. 25 dag m±ki przesiać, wlać do m±ki drożdże i zarobić rozczyn z ciepłym mlekiem, pozostawić do wyro¶nięcia w ciepłym miejscu. Do wyro¶niętego rozczynu dodać resztę przesianej m±ki, sól i połowę czarnuszki i wyrobić ciasto; jeżeli potrzeba - dodać mleko tak, aby ciasto miało normaln± gęsto¶ć, jak na placki. Wyrobione ciasto wygładzić, postawić do wyro¶nięcia. Posmarować tłuszczem długie, głębokie formy, do form nakładać ciasto, wyrównać powierzchnię i postawić do powtórnego wyrastania. Wyro¶nięte ciasto posmarować wod± lub piwem albo rozm±conym jajem, posypać reszt± czarnuszki i upiec w piekarniku (ok. µ godz.). Przed wyjĽciem z pieca, sprawdzię patyczkiem, czy ciasto upieczone. Po upieczeniu wyj±ę z formy i studzię oparte o brzeg stolnicy, zmieniaj±c położenie ciasta.


Super przepis na BUŁKA PSZENNA
-> Przepisy kulinarne