wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Chleb Bliskiego Wschodu Pita


 


Przepis na Chleb Bliskiego Wschodu Pita :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Chleb Bliskiego Wschodu Pita

Składniki :

Kuchnia bliskowschodnia
1 łyżka drożdży
1/4 łyżeczki cukru
1i1/2 szklanki wody
2 łyżki oleju jadalnego
1/2 łyżeczki soli
3 szklanki mąki
olej lub masło do wysmarowania blachy

Przepis :

1. Drożdże rozetrzeć z cukrem, wymieszać z 1/4 szklanki wody, postawić w ciepłym miejscu na 10 min. 2. Przesiać do miski 2 i 1/2 szklanki mąki z solą, wlewać powoli około 1 szklanki wody z drożdżami; dokładnie wymieszać drewnianą łyżką na jednolite ciasto (jak na pierogi. 3. Przełożyć na posypaną mąką stolnicę, wyrabiać ciasto około 10 min., podsypując mąką, aż będzie lśniące i gładkie z pęcherzykami. 4. Uformować kulę, włożyć do miski wysmarowanej masłem, przewrócić tak, aby spód i wierzch ciasta został pokryty cienką warstwą masła. ? 5. Postawić pod przykryciem w ciepłym miejscu, aż podwoi swoją objętość- (1 i 1/2-2 godz.). 6. Podzielić ciasto na 4 równe części, uformować kule, odstawić pod przykryciem na 30 min. 7. Ciasto rozwałkować na placki centymetrowej grubości, ? 8. Ułożyć po 2 placki na wysmarowaną blachę, pozostawić pod przykryciem na 30 min. 9. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (250 C) i piec około 8 min. 10. Po wyjęciu z piekarnika, natychmiast zawinąć w folię, aby nie powstała chrupiąca skórka. Pitę można po wystudzeniu zamrozić. Przed podaniem podgrzewać nie rozmrożoną w nagrzanym piekarniku przez 10 min.


Super przepis na Chleb Bliskiego Wschodu Pita
-> Przepisy kulinarne