wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiaj± znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę ¶wietna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania staj± się bardziej efektywne.
Korzystaj±c z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczno¶ci otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukuj± sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY PIECZONY W PIECU CHLEBOWYM


 


Przepis na CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY PIECZONY W PIECU CHLEBOWYM :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy m±czne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przek±ski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY PIECZONY W PIECU CHLEBOWYM

Składniki :

Rozczyn:
2 dag m±ki żytniej pytlowej
75 dag m±ki pszennej
2 1/2 litra mleka zsiadłego
woda lub serwatka
5 dag drożdży
1/2 szklanki wody

Ciasto:
2 dag m±ki żytniej pytlowej
1 kg m±ki pszennej
czarnuszka
sól

Przepis :

Sporz±dzić rozczyn z m±ki na noc przed pieczeniem chleba: rozpu¶cić drożdże w ciepłej wodzie; wymieszać oba gatunki m±ki, połowę wsypać do dzieży, wlać do tego drożdże rozpuszczone i zarobić rzadki rozczyn, dodaj±c do m±ki rozmieszane kwa¶ne mleko. Następnego dnia do wyro¶niętego rozczynu dodać resztę przesianej m±ki, sól do smaku i wod± lub serwatk± zarobić ciasto normalnej gęsto¶ci. Chleb wyrabiać licz±c 10 min. na 1 kg. Na końcu dodać czarnuszkę; ciasto obrać z brzegów dzieży i r±k, nakryć i pozostawić do wyro¶nięcia; wyro¶nięte ciasto wyrabiać na bochenki jednakowej wielko¶ci, wkładać do koszyczków starannie osypanych m±k±, postawić do wyro¶nięcia. Przygotować piec chlebowy, po wypaleniu zrobić próbę ciepłoty, zarzucaj±c dno pieca m±k±; gdy m±ka rumieni się powoli, piec jest odpowiedni do wypieku chleba białego. Ciasto wykładać z koszyczków na łopatę, bochenki wstawić do pieca. Piec 1 godzinę, raz przekładaj±c bochenki. Przed wyjęciem posmarować każdy bochenek zimn± wod± i jeszcze na chwilę włożyć ciasto do pieca. Od tego bochenki nabieraj± połysku.


Super przepis na CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY PIECZONY W PIECU CHLEBOWYM
-> Przepisy kulinarne