wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiaj± znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę ¶wietna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania staj± się bardziej efektywne.
Korzystaj±c z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczno¶ci otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukuj± sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY PIECZONY W PIEKARNIKU


 


Przepis na CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY PIECZONY W PIEKARNIKU :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy m±czne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przek±ski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY PIECZONY W PIEKARNIKU

Składniki :

Rozczyn:
2 dag drożdży.
1/2 dag cukru
3 dag m±ki
mleko

Ciasto:
50 dag m±ki pszennej
50 dag m±ki żytniej pytlowej
woda (lub mleko zsiadłe, serwatka)
1 łyżka kminku
sól
tłuszcz do smarowania formy

Przepis :

Zarobić rozczyn z drożdży, postawić do wyro¶nięcia. Wymieszać w misce m±kę pszenn± i żytni±, wyłożyć wyro¶nięty rozczyn, dodać sól, wodę lub mleko zsiadłe czy serwatkę. Wyrobić ciasto starannie, dodać kminek opłukany, ciasto postawić do wyro¶nięcia; wyrasta ono dłużej niż ciasto z m±ki pszennej. Przygotować dwie długie w±skie formy. Gdy ciasto wyro¶nie, wyłożyć je do form, postawić powtórnie do wyro¶nięcia. Posmarować letni± wod±, włożyć do dobrze ogrzanego piekarnika, piec około 1 godziny; gdy drewienko, którym głęboko nakłuli¶my ciasto, wychodzi suche, chleb jest upieczony. Upieczone ciasto odkrajać od brzegów formy, wyłożyć, oprzeć o stolnicę i tak ostudzić.


Super przepis na CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY PIECZONY W PIEKARNIKU
-> Przepisy kulinarne