wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na CHŁODNIK HISZPAŃSKI


 


Przepis na CHŁODNIK HISZPAŃSKI :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na CHŁODNIK HISZPAŃSKI

Składniki :

1 burak,
3 średnie pomidory,
duża cebula,
zielona papryka,
2 łyżeczki posiekanego czosnku,
1/2 szklanki pokruszonego miękiszu białego chleba,
1 l zimnej wody,
4 łyżki octu winnego,
4 łyżeczki soli,
4 łyżki oliwy,
1 łyżka koncentratu pomidorowego

garnitur:
1 szklanka malutkich grzanek z pszennego chleba,
1 średnia cebula,
1 mały ogórek,
2 zielone papryki,
2 duże pomidory

Przepis :

Starannie umyte warzywa obrać ze skóry, odrzucić pestki, drobno pokroić (buraki zetrzeć na tarce) i utrzeć w głębokiej misce z czosnkiem i chlebem. Dodać wodę, ocet i sól, wymieszać. Rozbić w mikserze, tak by utworzył się gęsty jednolity płyn. Przelać do miski, dodać oliwę i koncentrat pomidorowy, starannie zmieszać lub jeszcze raz miksować. Miskę przykryć folią aluminiową i na 2 godz. wstawić do lodówki. Zupę podaje się bardzo zimną, a tuż przed wniesieniem na stół ubija trzepaczką. Podawać z garniturem: grzanki, drobno posiekany ogórek, pomidor, cebula i papryka (każde warzywo osobno w małej miseczce, by można sobie wybrać to, na co ma się ochotę).


Super przepis na CHŁODNIK HISZPAŃSKI
-> Przepisy kulinarne