wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z SELERAMI


 


Przepis na CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z SELERAMI :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z SELERAMI

Składniki :

60 dag cielęciny lub mięsa jagnięcia bez kości
40 dag selera naciowego
1 kostka maggi
10 dag cebuli
listek laurowy
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki soku pomidorowego
sól
pieprz

Przepis :

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, obrumienić na patelni do smażenia bez tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać gorącą wodą. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do czasu, aż po nakłuciu widelcem lub szpikulcem będzie wypływał przezroczysty płyn. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka. Łodygi selera umyć, oczyścić z włókien, tak jak rabarbar, pokrajać w poprzek w cienkie plasterki i razem z cebulą dodać do duszącego się mięsa. Gdy seler zacznie mięknąć, podlać sokiem lub przecierem pomidorowym, dodać kostkę Maggi, posolić i dusić przez kilka minut. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać w plasterki, ułożyć na ogrzanym półmisku. Uduszone warzywa przyprawić solą i pieprzem i obłożyć nimi mięso. Podawać z ziemniakami z wody (1-2 na porcję) i z surówkami.


Super przepis na CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z SELERAMI
-> Przepisy kulinarne