wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z ZIELONĄ PAPRYKĄ


 


Przepis na CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z ZIELONĄ PAPRYKĄ :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z ZIELONĄ PAPRYKĄ

Składniki :

60 dag cielęciny bez kości (udziec)
15 dag cebuli
25 dag zielonej papryki,
4 ząbki czosnku
20 dag pomidorów świeżych lub mrożonych
4 łyżki drobno posiekanego koperku
sól
ostra papryka

Przepis :

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w słupki, lekko podrumienić na patelni do smażenia bez tłuszczu, a następnie przełożyć do rondelka. Umyć paprykę i pomidory. Cebulę i czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać, dodać do obrumienionego mięsa, posolić, dodać trochę wody i dusić na małym ogniu. Paprykę przekrajać, oczyścić z nasion, pokrajać w makaronik, dodać do duszącego się mięsa. Udusić do miękkości, w miarę potrzeby lekko podlewając wrzącą wodą lub wywarem z warzyw. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać, dodać do miękkiego mięsa, dusić jeszcze kilkanaście minut. Przyprawić solą i ostrą sproszkowaną papryką. Wyłożyć na salaterkę, posypać koperkiem. Podawać z pieczonymi ziemniakami (1-2 na porcję) i z surówkami.


Super przepis na CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z ZIELONĄ PAPRYKĄ
-> Przepisy kulinarne