wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Curry z zająca lub królika


 


Przepis na Curry z zająca lub królika :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Curry z zająca lub królika

Składniki :

Kuchnia indyjska
1 kg zająca lub królika
3 posiekane ząbki czosnku
4 jagody jałowca (dowolnie)
2 pokruszone listki laurowe
1/4 łyżeczki kminku
1 średnia posiekana cebula
4 łyżki masła lub oleju jadalnego
1/2 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1/4 łyżeczki przyprawy chlli
1/4 łyżeczki papryki
1/4 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Przepis :

1. Na czystą gorącą patelnię wyłożyć jagody jałowca, listki laurowe, i kminek, podgrzewać, mieszając przez 60 sek., uważając aby się nie przypaliły: Ostudzić i zmiksować, odstawić. 2. Do rondla z rozgrzanym masłem lub olejem włożyć cebulę, smażyć aż się zrumieni, kilkakrotnie mieszając. 3. Podzielone na kawałki mięso zająca lub królika włożyć do rondla z cebulą i smażyć na małym ogniu przez 5 min., mieszając kilka razy. 4. Dodać zmielone przyprawy i smażyć przez 30 sek. 5. Wsypać imbir, pieprz, chlli, paprykę i cynamon, skropić wodą (2-3 łyżki), zamieszać i smażyć, aż woda wyparuje. 6. Wlać tyle wody, aby ledwo przykrywała mięso, posolić. 7. Dodać łyżkę zielonej pietruszki i gotować aż mięso będzie miękkie (w razie potrzeby dolać 3-4 łyżki wody). 8. Zdjąć z ognia, ostudzić i odstawić na kilka godzin. Nie jest to konieczne, ale wtedy mięso będzie bardziej pikantne. Przed podaniem podgrzać, nie wolno zagotować. 9. Doprawić solą, wyłożyć na gorący półmisek, posypać pozostałą zieloną ; pietruszką. 10. Oddzielnie podawać ryż ugotowany na sypko i sałatkę ż ogórków RAITĘ Proporcja dla 3-4 osób


Super przepis na Curry z zająca lub królika
-> Przepisy kulinarne