wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiaj± znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę ¶wietna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania staj± się bardziej efektywne.
Korzystaj±c z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczno¶ci otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukuj± sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na ŻEBERKA PIKANTNE SMAŻONE


 


Przepis na ŻEBERKA PIKANTNE SMAŻONE :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy m±czne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przek±ski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na ŻEBERKA PIKANTNE SMAŻONE

Składniki :

Kuchnia chińska
1 kg żeberek wieprzowych
m±ka ziemniaczana do obtoczenia
6 łyżek soli
2 łyżki grubo zmielonego pieprzu
1 łyżeczka glutasoli, "Vegety" lub "Jarzynki"
5-6 szklanek oleju do głębokiego smażenia
Marynata:
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka soli
3 łyżki wytrawnego białego wina lub czystej wódki
1/2 łyżki grubo zmielonego pieprzu
1/4 szklanki cebuli dymki pokrajanej w 3 cm kawałki
4 posiekane plasterki ¶wieżego imbiru lub 2 łyżeczki imbiru w proszku
1/2 łyżeczki cynamonu
2 roztarte z±bki czosnku

Przepis :

Mięso podzielić na podwójne żeberka, każde por±bać na mniejsze kawałki. Żeberka wymieszać ze składnikami marynaty, odstawić pod przykryciem na przynajmniej 2 godz. lub wstawić do lodówki na noc. Przed gotowaniem wyj±ć z lodówki na 1 godzinę. (Mieszać 2-3 razy podczas marynowania.) Żeberka włożyć do głębokiej miski, zalać marynat±, przykryć, gotować na parze około 1 1/2 godz. Mięso powinno być bardzo miękkie. 6 łyżek soli wymieszać z 2 łyżkami pieprzu na suchej patelni, postawię na małym ogniu, mieszaj±c podgrzewać przez 1 1/2 min, zestawię z ognia, wymieszać z glutasol±, odstawić. Mięso ostrożnie wyj±ć, ostudzić, obtoczyć w m±ce ziemniaczanej. Olej wlać do płaskiego, szerokiego garnka, mocno rozgrzać (sprawdzić temperaturę). Żeberka kła¶ć pojedynczo, smażyć na złoty kolor, wybrać łyżk± cedzakow±, przełożyć na gor±cy talerz, posypać przyprawion± sol± (sól, pieprz i glutasól) lub podawać sól oddzielnie. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 4-6 osób - z bułeczkami gotowanymi na parze, z potraw± z warzyw i zup±


Super przepis na ŻEBERKA PIKANTNE SMAŻONE
-> Przepisy kulinarne