wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na FLACZKI PO CHIŃSKU


 


Przepis na FLACZKI PO CHIŃSKU :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na FLACZKI PO CHIŃSKU

Składniki :

Kuchnia chińska
1/2 kg flaczków (żołądek wieprzowy)
gruba sól
ocet (6%)
1 szklanka wytrawnego białego wina
2 łyżeczki sosu sojowego
1 i 1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki glutasoli lub "Jarzynki" albo "Vegety"
1/2 łyżeczki cukru
2 1/2 dag suszonego serka sojowego tofu (dowolnie)
mała puszka orzechów gingko lub 5 dag migdałów bez łupinek
1/2 szklanki orzechów ziemnych bez ciemnych łupinek

Przepis :

Usunąć tłuszcz z żołądka, mocno natrzeć solą z wierzchu i wewnątrz, wypłukać zimną wodą, następnie zakwaszoną i jeszcze raz czystą wodą. Czynności powtórzyć dwukrotnie. Dwanaście szklanek wody doprowadzić do wrzenia, włożyć oczyszczony żołądek gotować 3 min, odcedzić, płukać pod bieżącą wodą aż będzie zimny. Pokrajać w paski 1 1/2 x 6 cm. Włożyć do rondla, wlać 3 szklanki wody, wino, sos sojowy, przyprawić solą, przyprawą i cukrem, dodać namoczony serek sojowy pokrajany w paski, orzechy gingko lub migdały i orzeszki ziemne, przykryć doprowadzić do wrzenia. Dusię na małym ogniu przez 1/2 godz. Podawać na gorąco, z ryżem lub świeżą bułeczką. Proporcje: dla 4 osób Uwaga! Zamiast serka sojowego i orzechów można dodać 2-3 plasterki świeżego imbiru lub łyżeczkź imbiru w proszku, 1/2 łyżeczki cynamonu i 1/4 - 1/2 łyżeczki chilli przed duszeniem.


Super przepis na FLACZKI PO CHIŃSKU
-> Przepisy kulinarne