wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Grzanki z parówkami i chrzanem


 


Przepis na Grzanki z parówkami i chrzanem :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Grzanki z parówkami i chrzanem

Składniki :

12 kromek bułki
6 parówek
2 łyżki tłuszczu do smażenia grzanek i wysmarowania formy
zielenina
Sos chrzanowy:
15 dag chrzanu
2,5 łyżki margaryny
1,5 łyżki mąki
szklanka wywaru (rosołu)
3-4 łyżki śmietany
żółtko
sól
cukier
kwasek cytrynowy (sok z cytryny)

Przepis :

Przyrządzić sos: chrzan opłukać, oskrobać, utrzeć na tarce. Z margaryny i mąki przyrządzić białą zasmażkę, dodać połowę utartego chrzanu, zasmażyć, rozprowadzić wywarem lub rosołem, zagotować, połączyć ze śmietaną i żółtkiem, włożyć resztę chrzanu i doprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem lub sokiem z cytryny. Sos powinien być gęsty. Bułkę okroić z wierzchniej skórki lub otrzeć na tarce, pokrajać na kromki grubości 1 cm, zrumienić szybko na rozgrzanym tłuszczu (nie wysuszyć); powinny być z wierzchu rumiane, chrupiące, wewnątrz miękkie. Można je obsmażyć na patelni lub wstawić do silnie nagrzanego piekarnika. Grzanki przyrządza się także bez tłuszczu, opiekając tak, jak toasty ? na specjalnych elektrycznych lub gazowych maszynkach. Parówki odgrzać nie gotując, obrać z osłonki, pokrajać na pół w poprzek. Każdy kawałek podzielić wzdłuż na 2 części, ułożyć po 2 kawałki płaską stroną na grzance, z wierzchu grubo obłożyć gęstym sosem chrzanowym. Ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem, zapiec w gorącym piekarniku. Podawać gorące, przybrane zieleniną jako przekąskę. Zamiast sosu chrzanowego można przyrządzić sos musztardowy, zastępując chrzan musztardą w ilości 2-3 łyżki. Sos musztardowy powinien być również gęsty.


Super przepis na Grzanki z parówkami i chrzanem
-> Przepisy kulinarne