wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Indyk duszony


 


Przepis na Indyk duszony :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Indyk duszony

Składniki :

Kuchnia wenezuelska
7 posiekanych ząbków czosnku
1/2 łyżeczki pieprzu
5 łyżeczek oregano lub tymianku
10 łyżeczek soli
1 łyżka octu z 2 łyżkami wody
1 mały indyk (3-4 kg) pokrajany na porcje
12 suszonych śliwek bez pestek lub świeżych twardych
10 małych cebulek obranych lub 3 cebule
pokrajane na 4 części
4 listki laurowe
12 zielonych oliwek (dowolne)
2 łyżki koperku lub kaparów ewentualnie posiekanego ogórka konserwowego
woda
1/2 szklanki wytrawnego białego wina lub
soku pitnego z jabłek
1/2 szklanki cukru

Przepis :

1. Utrzeć czosnek, pieprz, oregano lub tymianek i sól, dodać ocet z wodą. 2. Natrzeć przyprawami kawałki indyka, włożyć do głębokiego garnka, dodać suszone śliwki, cebulki, listki laurowe, oliwki, kapary lub ogórek i 1 łyżkę wody. Wymieszać, odstawić pod przykryciem w chłodne miejsce na 8 godz. 3. Wlać wodę tak, aby mięso było do połowy przykryte, zagotować, zmniejszyć płomień, dusić pod przykryciem przez 2 godz. 4. Wlać wino lub stok, dodać cukier, dusić przez godzinę. 5. Podawać z ziemniakami z wody i miesza sałatką. Proporcje d 8-10 osób


Super przepis na Indyk duszony
-> Przepisy kulinarne