wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Jagnię nadziewane po arabsku


 


Przepis na Jagnię nadziewane po arabsku :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Jagnię nadziewane po arabsku

Składniki :

Kuchnia bliskowschodnia
2 kg mostka z żeberkami
3 łyżki masła
1 szklanka wypłukanego, osaczonego ryżu
2 cebule obrane i posiekane
1 posiekana świeża lub mrożone papryka
3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
3 łyżeczki soli
1 i 1/2 łyżeczki pieprzu
2 łyżki posiekanych migdałów lub włoskich orzechów
1 szklanka gorącej wody
2 ząbki czosnku
1 szklanka sosu pomidorowego
1 szklanka wody

Przepis :

1. W rondlu rozgrzać masło, włożyć ryż, cebulę i paprykę. Smażyć przez 10 min., często mieszając. 2. Dodaę zieloną pietruszkź, 1 łyżeczkź soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, orzechy, wlaę gorącą wodź, wymieszaę, gotowaę pod przykryciem na małym ogniu przez 10 min. Wyłożyć na sito, dokładnie osączyć. 3. Czosnek rozetrzeć z solą i resztą pieprzu. 4. Mięso wymyć, osączyć, dokładnie natrzeć pastą czosnkową. Nadziać przygotowanym ryżem. 5. Włożyć mięso do brytfanny, polać sosem pomidorowym rozprowadzonym wodą. 6. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (190 C) przez 2 godz., często polewając wytworzonym sosem. 7. Podawać z sałatką z pomidorów, ogórków i świeżej papryki doprawioną ostrym sosem lub z zieloną sałatą. Proporcje dla 6-8 osób


Super przepis na Jagnię nadziewane po arabsku
-> Przepisy kulinarne