wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Jajecznica z chrupiącymi szprotami


 


Przepis na Jajecznica z chrupiącymi szprotami :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Jajecznica z chrupiącymi szprotami

Składniki :

Kuchnia chińska
1/4 kg świeżych szprotek
2 dymki pokrajane w 2 cm kawałki lub 1/2
pęczka szczypiorku grubo posiekanego
1/2 łyżeczki glutasoli lub przyprawy "Jarzynki" (Vegety)
1/2 łyżeczki soli
olej do głębokiego smażenia
2 łyżki smalcu
1 /2 łyżeczki imbiru
1 średnia cebula pokrajana w krążki
3 łyżki wytrawnego białego wina (dowolnie)

Przepis :

1. Rybki sprawić, wypłukać i dokładnie osuszyć. 2. W miseczce ubijać jaja przez 10 sek., dodać dymkę i dalej ubijać przez 5 sek., odstawić. 3. Na patelnię z mocno nagrzanym olejeni włożyć szproty i smażyć przez 3-4 min., aż będą chrupiące, osączyć z oleju. 4. Smalec rozgrzać na patelni, dodać imbir i cebulę, smażyć przez 30 sek., mieszając. Wyjąć cebulę łyżką cedzakową. 5. Wlać jaja, dokładnie rozprowadzić na patelni. 6. Usmażone rybki ułożyć na jaja, posypać solą, dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia. 7. Gdy jaja się zetną wlać białe wino, lekko zamieszać i smażyć jeszcze przez 30 sek. (Czynność tę wykonać nawet, gdy nie dodaje się wina). 8. Podawać na gorącym talerzach z bułeczkami MAN-TDU - lub z białym pieczywem Proporcje dla 3-4 osób


Super przepis na Jajecznica z chrupiącymi szprotami
-> Przepisy kulinarne