wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Kaczka aromatyczna


 


Przepis na Kaczka aromatyczna :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Kaczka aromatyczna

Składniki :

Kuchnia chińska
1 szklanka cukru
3 łyżki wody
3 łyżeczki cynamonu
2 goździki
1 szklanka gorącej wody
1/2 łyżeczki octu (6 proc.)
1 łyżeczka soli
1 duża kaczka (2 i 1/2 kg)
2 łyżeczki sosu sojowego lub 1 łyżeczka
przyprawy maggi z 1 łyżeczką wody
2 łyżeczki imbiru (dowolnie)
1 roztarty ząbek czosnku (dowolnie

Przepis :

1. Solą wymieszaną z 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, natrzeć całą kaczkę także wewnątrz i odstawić na godzinę. 2. Do rondla wsypać cukier, wlać 3 łyżki wody, postawić na małym ogniu, smażyć, aż cukier się rozpuści i nabierze jasnobrunatnego koloru, stale mieszając. Bardzo ostrożnie wleć gorącą wodę, dodać pozostały cynamon i goździki, gotować aż powstanie syrop o konsystencji śmietanki. 3. Wymieszać syrop z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem. Pędzelkiem posmarować kaczkę syropem, czynność powtórzyć 2 razy, odstawić w chłodne miejsce na noc. 4. Kaczkę wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (220"C), polać pozostałym syropem i 1/2 szklanki wody, piec na złoty kolor; często podlewając kaczkę sosem z brytfanny. Zmniejszyć płomień (190 C) piec około 2 i 1/2 godz., aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dolać 1/2 szklanki wody. 5. Upieczoną kaczkę pokrajać w małe kawałeczki. 6. Podawać z bułeczkami na parze MAN-TOll i sosem (1 /2 szklanki wody;1-2 łyżeczki octu; 3 roztarte ząbki czosnku). W sosie zanurza się mięso przed jedzeniem. Proporcje dla 2-4 osób


Super przepis na Kaczka aromatyczna
-> Przepisy kulinarne