wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na KACZKA PO PEKIŃSKU


 


Przepis na KACZKA PO PEKIŃSKU :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na KACZKA PO PEKIŃSKU

Składniki :

Kuchnia chińska
świeża młoda kaczka (około 2 1/2 kg)
placki mandaryńskie
cebula dymka
świeży ogórek
sos śliwkowy lub hoisin
Płyn do smarowania:
łyżeczki soli
5 łyżeczek czystej wódki
2 łyżki cukru
1 łyżka wody

Przepis :

Sprawioną kaczkę starannie wymyć. Wodę zagotować w dużym garnku; trzymając kaczkę za szyję, zanurzyć tuszkę we wrzątku, wyjąć, natychmiast osuszyć w czystej ściereczce, powiesić ptaka za szyję w przewiewnym, chłodnym miejscu, zostawić na noc. Włożyć do dużej miski. Cukier, wódkę, wodę i sól wymieszać, posmarować ptaka osłodzoną wodą, powiesić do wyschnięcia (smarować słodką wodą jeszcze 2 razy). Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 °C ułożyć kaczkę na ruszcie piekarnika leżącym na tacce, piec 20 minut, zmniejszyć płomień do temperatur 170 °C i piec 1 godz.; zwiększyć temperaturę do 200 °C, piec 20 min. Kaczka powinna być upieczona, a skórka - chrupiąca. Podczas pieczenia kaczki smażyć placki. Cebulę dymkę pokrajać w kawałki 5 cm, ogórek obrać, pokrajać w cienkie paski tej samej długości. Kaczkę wyjąć z piekarnika, po 3 min ściągnąć skórę í pokrajać ją na kawałki o wymiarach 3 x 4 cm, układać na gorącym półmisku; podobnie postąpić z mięsem, układając obok kawałków skórki lub na oddzielnym talerzu. Na stole ustawić miseczki z sosem, talerzyki z jarzynką oraz plackami. Każdy z gości smaruje placek sosem śliwkowym lub hoisin, kładzie mięso i kawałek skórki na placku, obkłada cebulą i ogórkiem, zawija 3 boki placka który teraz przypomina śpiwór. Placki z kaczką po pekińsku jada się palcami; po tej potrawie podaje się zupę ugotowaną na kaczych kostkach. Proporcje: dla 8 osób, kiedy podajemy inne potrawy


Super przepis na KACZKA PO PEKIŃSKU
-> Przepisy kulinarne