wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Kanapki


 


Przepis na Kanapki :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Kanapki

Składniki :

Składniki kanapek:

wędliny pokrajane cienko lub zmielone i roztarte okrawki szynki; polędwica łososiowa pokrajana cienko, pasztet pokrajany cienko w kawałki prostokątne lub trójkątne; sprawiony śledź podzielony na 6 części każdy, sardynki podzielone wzdłuż na połówki; łosoś wędzony skrawany cieniutko, podzielony na równe, małe kawałki; masy mieszane z sera, śledzi, jaj, masła itp.; różne gatunki sera: bryndza owcza, rokfort oraz ser trapistów, ementaler, tylżycki, pokrajany na cienkie kawałki, ser śmietanowy i smażony ( topiony ), twarożek; jaja na twardo w krążkach lub siekane; ogórki kiszone lub świeże, pokrajane w krążki, zielona pietruszka drobno siekana i w całości do przybrania kanapek i półmisków; rzodkiewka w plastrach i w całości, nacinana, do przybrania kanapek i półmisków ; pomidory, marchew w krążkach; zielona sałata do przybrani kanapek i półmisków; musztarda.

Przepis :

Do kanapek używać długich, wąskich bułek kanapkowych lub chleba z prostokątnej formy. 1. Kanapki sporządzić z bułki pszennej, chleba pytlowego, sitkowego lub razowego z poprzedniego dnia. Pieczywo krajać ostrym nożem w cienkie kromki. Chleb przed krajaniem obrać ze skórki, krajać bardzo cienko, zwłaszcza chleb razowy. Bułkę barową krajać w krążki. 2. Pierwszą warstwę na kromkach pieczywa stanowi masło świeże, niezbyt twarde, by dało się łatwo rozsmarować. Masło można zmieszać z różnymi dodatkami, jak z ementalerem miękkim i papryką, ze szczypiorkiem, ze śledziem. 3. Na nasmarowane masłem kromki nakładać w dowolnych zestawieniach składniki starając się o utrzymanie wzoru. Po ułożeniu składników przybrać kanapki dbając o dobór barw. Kanapki sporządzić gatunkami i gatunkami układać na tacy lub płaskich półmiskach. Przechowywać (nawet przez krótki czas) przykryte czystymi serwetkami, gdyż kanapki szybko obsychają i tracą świeży wygląd.


Super przepis na Kanapki
-> Przepisy kulinarne