wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Kanapki na opiekanych grzankach (toastach)


 


Przepis na Kanapki na opiekanych grzankach (toastach) :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Kanapki na opiekanych grzankach (toastach)

Składniki :

Przepis :

Do przygotowania grzanek należy używać białego, świeżego pieczywa, które - pokrajane w plastry grubości ok. 1 cm- opieka się z jednej lub obu stron w przeznaczonych do tego celu maszynkach elektrycznych (pieczywo pokrajane zbyt cienko i pieczywo czerstwe bardzo wysycha, skręca się i przypala podczas przypiekania, dając mniej smaczne, twarde grzanki). Na grzanki nadaje się najlepiej chleb lecytalowy, tzw. Lecital, który znajduje się w handlu w półkilogramowych bochenkach. Ze spodu i boków bochenka nie trzeba usuwać skórki, jedynie ściąć z niego wierzch i oba końce. Bochenek należy pokrajać na 18 kromek i opiec z jednej lub obu stron na złoty kolor. Miejsca przypalone dają się łatwo zeskrobać nożem. Dzieląc każdą opieczoną kromkę w poprzek na połowę (przecinać należy jeszcze gorącą kromkę, gdyż wystudzona będzie się kruszyła) otrzymuje się 36 kromek o wymiarach ok. 4,5 X 6 cm. Kromki można smarować masłem dopiero po ich zupełnym ostygnięciu (opiekane z jednej strony lepiej jest smarować po stronie nie opieczonej). Kanapki na opiekanych grzankach przygotowuje się jak opisane wyżej kanapki z pastami lub kanapki z dodatkiem past. Ilości składników podane przy tamtych kanapkach na 8 sztuk wystarczą do zrobienia 9-12 kanapek na grzankach. Kanapki na opiekanych grzankach podaje się tak, jak kanapki mieszane, układając je najlepiej rzędami według odmian (również w zestawieniu z kanapkami na kromkach ze zwykłego pieczywa) na tacach prostokątnych lub półmiskach, przybrane listkami sałaty lub nacią pietruszki.


Super przepis na Kanapki na opiekanych grzankach (toastach)
-> Przepisy kulinarne