wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiaj± znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę ¶wietna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania staj± się bardziej efektywne.
Korzystaj±c z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczno¶ci otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukuj± sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Kapu¶niak z kwaszonej kapusty


 


Przepis na Kapu¶niak z kwaszonej kapusty :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy m±czne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przek±ski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Kapu¶niak z kwaszonej kapusty

Składniki :

50 dag mięsa wieprzowego z ko¶ci±
60 dag kwaszonej kapusty
włoszczyzna bez kapusty
2 cebule
łyżka pasty pomidorowej
pół szklanki ¶mietany
łyżka m±ki
łyżka margaryny
5 dag słoniny
4 z±bki czosnku
natka pietruszki
sól
pieprz
kilka ziaren ziela angielskiego
listek laurowy

Przepis :

Mięso zalać 11 /2 I zimnej wody, dodać listek laurowy, ziele angielskie i ugotować do miękko¶ci, po czym wyj±ć i pokrajać na kawałki. Wywar przecedzić. Kapustę odcisn±ć z soku (sok zachować) i pokrajać na krótsze kawałki. Włożyć do rondla, podlać niewielk± ilo¶ci± wywaru mięsnego i dusić do miękko¶ci. Włoszczyznę obrać, pokrajać w cienki makaronik, dodać posiekane cebule, przesmażyć na margarynie, włożyć do garnka z dusz±c± się kapust± i gotować razem jeszcze 15 min. Wywar mięsny zagotować, dodać miękk± kapustę i jeszcze chwilę pogotować razem. Dodać pastę pomidorow±, roztarte z±bki czosnku, przyprawić surowym sokiem kapu¶cianym, sol± i posiekan± zielenin±. Przed podaniem podprawić zasmażk± z topionej słoniny i m±ki. Podawać z kulebiakiem.


Super przepis na Kapu¶niak z kwaszonej kapusty
-> Przepisy kulinarne