wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiaj± znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę ¶wietna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania staj± się bardziej efektywne.
Korzystaj±c z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczno¶ci otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukuj± sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Kluski francuskie z m±ki


 


Przepis na Kluski francuskie z m±ki :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy m±czne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przek±ski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Kluski francuskie z m±ki

Składniki :

2 dag masła lub margaryny
1 żółtko
zielona pietruszka
1 białko (piana)
2 dag m±ki
sól

Przepis :

Utrzeć tłuszcz, dodaj±c żółtka, rozetrzeć, dodać soli i drobno krajanej pietruszki. Ubić pianę, wyłożyć do masy, przesypać m±k±, wymieszać; zrobić próbę, czy ciasto jest do¶ć gęste (jeżeli rozpływa się na wrz±cej zupie, dodać trochę m±ki). Metalow± łyżeczkę zanurzyć we wrz±cej zupie, ogrzać, na łyżeczkę nabierać małe kawałki ciasta, wkładać do wrz±cej zupy, otrz±sn±ć ciasto uderzaj±c o brzeg naczynia. Kluski zagotować pod przykryciem na ¶rednim ogniu. Jeżeli maj± stanowić dodatek do rosołu, gotować je na wrz±cej wodzie, po ugotowaniu wymieszać w wazie z rosołem. Kluski francuskie podawać do zup, do mięsa po węgiersku. Można je podawać z sosami jako drugie danie i wtedy zwiększyć ilo¶ć produktów 4-5-krotnie.


Super przepis na Kluski francuskie z m±ki
-> Przepisy kulinarne