wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Kotleciki z baraniny lub wołowiny


 


Przepis na Kotleciki z baraniny lub wołowiny :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Kotleciki z baraniny lub wołowiny

Składniki :

Kuchnia pakistańska
Przepis oryginalny

1/2 kg mielonej baraniny lub wołowiny
2 łyżki żółtego grochu
1 /4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki! mielonej kolendry
1/2 łyżeczki mielonego cumin
1 roztarty ząbek czosnku
1 mała cebula drobno posiekana
1/2 łyżeczki posiekanej mięty
1/2 łyżeczki drobno posiekanego korzenia imbiru
ghee - sklarowane masło do smażenia-

1. Przebrany, dokładnie opłukany groch namoczyć w wodzie na kilka godzin.
2. Do rondla włożyć osączony groch, mięso, przyprawy, jarzyny i miętę, wlać tyle wody, aby przykrywała składniki i wymieszać. Zagotować i dusić na małym ogniu, aż woda zupełnie wyparuje. Ostudzić.
3. Masę zemleć dwa razy w maszynce.
4. Formować okrągłe placki-kotleciki, grubości centymetra.
5. Ostrożnie obracając, smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle, na zloty kolor. Proporcje dla 4 osób

Przepis w naszej kuchni

1/4 kg mielonego mięsa
1 mała posiekana cebula
1 łyżka grochu żółtego lub grochu puree
1 ząbek czosnku
1 /4 łyżeczki imbiru
1/4 łyżeczki mielonego kminku (dowolnie)
1 łyżeczka mielonej kolendry
1 /2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 jajo roztrzepane
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis :

1: Groch przebrać, opłukać i namoczyć w wodzie na kilka godzin (np. na noc). 2. Do rondla włożyć mięso i wszystkie składniki oprócz jaja. Wlać tyle wody, aby mięso było przykryte. Gotować na małym ogniu, aż woda wyparuje. Ostudzić. 3. Dodać jajo, dobrze wymieszać, zemleć dwa razy w maszynce. 4. Formować małe, okrągłe kotleciki, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. 5. Podawać z RAITĄ i CHAPPATI) lub z mizerią i ze świeżym białym pieczywem. Można smażyć mniejsze okrągłe , kotleciki i podawać z pikantnym ketchupem na zakąskę. Proporcje dla 2 osób


Super przepis na Kotleciki z baraniny lub wołowiny
-> Przepisy kulinarne