wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na KRÓLIK DUSZONY W PIWIE


 


Przepis na KRÓLIK DUSZONY W PIWIE :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na KRÓLIK DUSZONY W PIWIE

Składniki :

80 dag królika (comber)
2 ząbki czosnku
15 dag cebuli
1 szklanka jasnego lekkiego piwa
4 łyżki umytych, posiekanych listków roślin przyprawowych (pietruszka, seler, bazylia, szałwia, estragon) lub 1 1/2 łyżki tych samych liści suszonych
1/2 łyżki musztardy
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Przepis :

Mięso królika umyć, osuszyć, pokrajaé na porcje. Cebulę i czosnek obrać, opłukać. Cebulę pokrajać w kostkę, czosnek posiekać, włożyć do rondla, osolić, podgrzewać chwilę. Gdy cebula nieco zmięknie, włożyć porcje mięsa, posolić, posypać listkami roślin przyprawowych, podlać połową piwa. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy piwo odparuje, lekko skrapiać wodą. Resztę piwa wymieszać z musztardą i dodać do duszącej się potrawy wówczas, gdy mięso będzie prawie miękkie. Udusić do miękkości, przyprawić solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Gotową potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek. Podawać na gorąco z dodatkiem ziemniaków purée i z buraczkami lub z sałatką z buraków.


Super przepis na KRÓLIK DUSZONY W PIWIE
-> Przepisy kulinarne