wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiaj± znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę ¶wietna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania staj± się bardziej efektywne.
Korzystaj±c z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczno¶ci otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukuj± sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na KRÓLIK PO AMPURDAŃSKU


 


Przepis na KRÓLIK PO AMPURDAŃSKU :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy m±czne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przek±ski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na KRÓLIK PO AMPURDAŃSKU

Składniki :

1-1,5 kg królika (w 8 kawałkach),
4 łyżki smalcu,
15 dag bekonu,
sól,
pieprz,
12 małych cebulek szalotek,
1 łyżka m±ki,
1/2 szklanki wytrawnego wina,
1 mały listek laurowy,
2 łyżki posiekanej naci pietruszki,
1/4 łyżeczki pokruszonego tymianku,
4 łyżki wyłuskanych migdałów,
2 łyżeczki gorzkiej czekolady w proszku

Przepis :

Stopić na patelni smalec, dodać bekon krajany w kostkę i smażyć na słabym ogniu, aż skwarki będ± złociste. Wyj±ć je i os±czyć z tłuszczu. Królika umyć, osuszyć, natrzeć sol± oraz pieprzem i zrumienić na pozostałym na patelni tłuszczu. Obsmażone kawałki odłożyć na talerz, a na patelni zrumienić cebulki, wyj±ć je i ułożyć obok królika. Na odrobinie pozostałego tłuszczu zrumienić m±kę. Dolać wino i 2 szklanki wody, cało¶ć zagotować na silnym ogniu. Przelać do dużego rondla, dodać listek laurowy, tymianek, nać pietruszki, kawałki królika i skwarki. Szczelnie przykryć i dusić na wolnym ogniu przez pól godziny. W moĽdzierzu utłuc migdały i zetrzeć z czekolad± na jednolit± Masę, dodać do garnka, w którym dusi się królik, wrzucić przyrumienione cebulki, przykryć pokrywk± i trzymać na wolnym ogniu jeszcze 30 min, aż królik będzie miękki. Doprawić do smaku i zaraz.


Super przepis na KRÓLIK PO AMPURDAŃSKU
-> Przepisy kulinarne