wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na KULKI MIĘSNE "CZTERY RADOŚCI"


 


Przepis na KULKI MIĘSNE "CZTERY RADOŚCI" :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na KULKI MIĘSNE "CZTERY RADOŚCI"

Składniki :

Kuchnia chińska
25 dag zmielonej średnio tłustej wieprzowiny
1 mała marchewka
1 mała pietruszka
2 łyżki mąki ziemniaczanej rozprowadzonej łyżką wody
2jaja
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka soli
2 łyżki wytrawnego białego wina lub czystej wódki
1 łyżka drobno posiekanej cebuli
2 posiekane plasterki świeżego imbiru lub łyżeczka imbiru w proszku
1/4 łyżeczki pieprzu
4 - 5 szklanek oleju do smażenia

Przepis :

Oskrobaną marchewkę i pietruszkę wypłukać, pokrajać w bardzo drobną kostkę. Obgotować, odcedzić, wystudzić. Jedno jajo wbić do miski, wymieszać z połową mąkí ziemniaczanej rozprowadzonej wodą. Mięso włożyć do miski wlać pozostałą mąkę ziemniaczaną, dodać drugie jajko łyżkę sosu sojowego, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżkę alkoholu, cebulę, imbir, pieprz i kostki warzyw, mieszać widelcem w jedną stronę, aż powstanie jednolita lepka masa. Olej wlać do płaskiego, szerokiego garnka, rozgrzać. Masę mięsną rozdzielić na 4 części, uformować 4 kulki, zanurzyć w jajku z mąką ziemniaczaną. Kłaść w rozgrzany olej, smażyć do mocnego zrumienienia, wybrać łyżką cedzakową, osączyć z oleju, włożyć do metalowej miski. Do miski z kulkami mięsnymi wlać 1/4 szklanki wrzącej wody, dodać łyżkę sosu sojowego, 1 łyżeczkę soli i łyżkę alkoholu, przykryć, gotować na parze na dużym ogniu 1 1/2 godz. Podawać w misce, w której gotowano kulki, serwować ze szpinakiem smażonym w ruchu lub smażonymi warzywami. Proporcje: dla 2-4 osób - z ryżem i warzywami


Super przepis na KULKI MIĘSNE "CZTERY RADOŚCI"
-> Przepisy kulinarne