wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na KURA W ROSOLE


 


Przepis na KURA W ROSOLE :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na KURA W ROSOLE

Składniki :

Kuchnia chińska
1 młoda kura około 1 1/2 kg
1 łyżeczka soli
2 łyżki czystej wódki
1/2 łyżeczki glutasoli; "Vegety" lub "Jarzynki"
1 cebula dymka pokrajana w 3 cm kawałki
2 plasterki świeżego imbiru lub łyżeczka imbiru w proszku
1/4 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka sosu sojowego (dowolnie)
1 mały kalafior
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Przepis :

Oczyszczoną i wypłukaną kurę włożyć do garnka, wlać tyle wody, aby ją tylko przykryć, doprowadzić do wrzenia, gotować na dużym ogniu 2 min, zebrać szumowiny, zmniejszyć płomień, gotować 5 min. Wyjąć kurę, dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, odstawić. Garnek z wywarem odstawić na 10 min. Wywar przecedzić do czystego garnka przez- 3 warstwy zwilżonej gazy, włożyć kurę, doprowadzić do wrzenia. Przyprawić solą, wódką, cebulą dymką, sosem sojowym i imbirem, przykryć i gotować na bardzo małym ogniu 2 godz. Kalafior ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, podzielić na różyczki. Dodać glutasól lub przyprawę do rosołu, trzymać na małym ogniu 2-3 min. Przełożyć kurę do dużej wazy dodać różyczki kalafiora, posypać zieleniną, polać rosołem, podawać natychmiast. Proporcje: dla 4-6 osób - jako danie główne, z ugotowanym gorącym makaronem


Super przepis na KURA W ROSOLE
-> Przepisy kulinarne