wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na KURCZAK SOLONY


 


Przepis na KURCZAK SOLONY :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na KURCZAK SOLONY

Składniki :

Kuchnia chińska
2 kg świeżego kurczaka
4 plasterki świeżego korzenia imbiru lub 2 łyżeczki imbiru w proszku
2 łyżeczki oleju sezamowego lub sojowego
2 gałązki zielonej kolendry lub pietruszki
Przyprawy:
2 całe gwiazdki anyżu lub 1 łyżeczka anyżu
2 rozłupane gałki muszkatołowe
2 łyżki anyżu lub kopru włoskiego
1 łyżeczka syczuańskiego pieprzu lub grubo zmielonego pieprzu
4 szklanki wody
1 szklanka wywaru l
1 szklanka przegotowanej; wystudzonej wody

Solanka:
2 łyżki oleju
4 plasterki świeżego korzenia imbiru lub 2 łyżeczki imbiru w proszku
2 rozgniecione ząbki czosnku
4 cebule dymki
1 1/4 szklanki wytrawnego białego wina lub ľ szklanki wódki i 1/2 szklanki wody
2 gałązki zielonej kolendry lub zielonej pietruszki ze szczyptą zmielonej kolendry
1/2 szklanki cukru

Przepis :

Mieszankę przypraw (oprócz wywaru i przegotowanej wody) wymieszać z 4 szklankami wody w rondlu po czym gotować na dużym ogniu aż pozostanie 1 szklanka płynu. Przecedzić, połączyć z wywarem i zimną, przegotowaną wodą po czym zamrozić. Głęboki garnek (o pojemności 6 I) napełnić do połowy wodą, doprowadzić do wrzenia, dodać imbir świeży lub sproszkowany, włożyć kurczaka, zagotować, przykryć, wyłączyć gaz, odstawić na 20 min. Garnek odkryć, kurczaka obrócić; doprowadzić jeszcze raz do zagotowania, przykryć, wyłączyć gaz, pozostawić na 20 min. Udka kurczaka nakłuć wykałaczką; gdy pokaże się różowy płynu przykryć garnek na dalsze 10 min (nie gotować). Przełożyć kurczaka na cedzak, wypłukać ze wszystkich stron pod bieżącą zimną wodą. Płyn, w którym gotowano kurczaka odstawić. Dwie łyżki oleju rozgrzać w rondlu, dodać cebulę dymkę, czosnek, 4 plasterki imbiru świeżego lub sproszkowanego, zieloną kolendrę lub pietruszkę ze zmieloną kolendrą, mieszając smażyć 15 sek. Wlać alkohol i 4 szklanki odstawionego płynu, w którym gotowano kurczaka, wymieszać z cukrem i solą, wlać do dużego głębokiego garnka, dodać zamrożoną mieszankę przypraw. Zanurzyć kurczaka, płyn powinien wypełniać również jamę brzuszną, przykryć, wstawić do lodówki na 12 godz. Następnego dnia wyjąć garnek z kurczakiem, ptaka obrócić, pozostawić w chłodnym miejscu (nie w lodówce). Godzinę przed podaniem wyjąć kurczaka, galaretkę pozostawić w temperaturze pokojowej, aby stała się płynna. Kurczaka posmarować olejem sezamowym, podzielić na małe kawałeczki ("na ząbek"), polać 1 /3 -1 /2 szklanki płynnej galaretki, przybrać zieloną pietruszką lub kolendrą. Proporcje: dla 10 -12 osób, na przystawkę


Super przepis na KURCZAK SOLONY
-> Przepisy kulinarne