wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na KURCZAK Z PIECZARKAMI


 


Przepis na KURCZAK Z PIECZARKAMI :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na KURCZAK Z PIECZARKAMI

Składniki :

Kuchnia chińska
1 cala pierś kurczaka (około 45 dag)
5 łyżek oleju
1 łyżeczka oleju sezamowego (dowolnie)
10-15 dag małych pieczarek
1/4 szklanki marchewki pokrajanej w plasterki
4 łyżki zielonego groszku z puszki
1 rozgnieciony ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka czystej wódki
Przyprawy:
2 łyżki wody
1/2 białka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżka czystej wódki
szczypta pieprzu
1/4 łyżeczki cukru
Sos:
1/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżki wody
2 łyżki rosołu kurzego, wywaru l lub wody

Przepis :

Kości i skórę usunąć z mięsa, pokrajać pierś na kawałki o wymiarach 3 x 6 cm, każdy pokrajać w cieniutkie plasterki. 1/2 białka roztrzepać z 2 łyżkami wody, włożyć plasterki mięsa, starannie wymieszać ręką, odstawić na 30 min. Dodać pozostałe składniki przypraw, dokładnie wymieszać. Wlać 2 łyżki oleju i łyżeczkę oleju sezamowego, mieszać aż olej pokryje każdy plasterek mięsa. Trzonki pieczarek ściąć równo przy kapeluszach, pokrajać w plasterki grubości 1/2 cm. Marchewkę wsypać do wrzącej wody, trzymać 30 sek. Odcedzić, przelać zimną wodą. Osączyć również groszek wyjęty z puszki. Składniki sosu wymieszać, odstawić. Patelnię rozgrzać na dużym ogniu, wlać 3 łyżki oleju, mocno rozgrzać, dodać czosnek, mieszając smażyć 10 sek, wybrać łyżką cedzakową. Włożyć mięso z kurczaka, natychmiast zestawić patelnię z ognia, mieszać szybkimi ruchami celem rozdzielenia sklejonych plasterków. Mięso przesunąć na bok. Patelnię lekko przechylić, aby olej ściekł na drugą stronę. Łopatką do obracania kotletów podważyć przyklejone kawałki mięsa, osączyć nad patelnią, przełożyć do cedzaka. Patelnię z olejem postawić na dużym płomieniu, mocno rozgrzać, wsypać pieczarki (w razie potrzeby dodać trochę oleju), mieszając smażyć 30 sek, dodać marchew, smażyć 15 sek, przyprawić solą i pieprzem (w razie potrzeby pokropić łyżką wody), nie przerywając mieszania włożyć plasterki kurczaka i zielony groszek, wlać wódkę. Zamieszać sos, wlać do składników, ciągle mieszając smażyć do zgęstnienia. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 3-4 osób - jako danie główne, z ryżem, z dodatkiem gęstej zupy


Super przepis na KURCZAK Z PIECZARKAMI
-> Przepisy kulinarne