wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Marynata z surowej ryby


 


Przepis na Marynata z surowej ryby :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Marynata z surowej ryby

Składniki :

Kuchnia ekwadorska
Przepis oryginalny
1 kg filetów z ryby
1 szklanka šoku pomarańczowego
1 i 1/2 szklanki soku z cytryny
1 średnia cebula drobno posiekana
1 mała zielona papryka pokrajana w plasterki (dowolnle)
1 mała słodka czerwona papryka pokrajana w plasterki
1/2 malej ostrej papryki (dowolnie)
1 posiekany ząbek czosnku
1 szklanka oleju jadalnego
sól i pieprz do smaku

1. Opłukane filety pokrajać na 3 cm kawałki, włożyć do głębokiej salaterki.
2. Rybę zalać sokami z cytrusów.
3. Przykryć i włożyć do lodówki na 8godzin. (2-3 razy obrócić - soki zetną białko rybie tak, że nie będzie surowa)
4. Osączyć rybę, i lekko wymieszać , z pozostałymi składnikami i ponownie włożyć pod przykryciem do lodówki na 2 godz.
5. Podawać dobrze ochłodzoną na listkach sałaty.
Proporcje dla 4-6 osób

Przepis w naszej kuchni
1 kg filetów z dorsza, halibuta lub. morszczuka
1 szklanka wody
1/2 szklanki octu
1 łyżka cukru
1 i 1/2 łyżeczki soli
1 szklanka oleju jadalnego
1-2 strąki świeżej papryki pokrajanej w cienkie plasterki (dowolnie)
1/2-1/4 łyżeczki przyprawy chili lub ostrej papryki
1 średnia cebula drobno posiekana
1 roztarty ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku.

Przepis :

1. Opłukane filety pokrajać w 3 cm kawałki, ułożyć w głębokiej salaterce. 2. Wymieszać wodę z octem, cukrem i solą, polać rybę, przykryć, wstawić do lodówki na 12 godz. 3. Osączyć rybę. 4. Dokładnie wymieszać olej, świeżą paprykę, chili lub sproszkowaną ostrą paprykę, cebulę, czosnek, sól i pieprz, 5. Polać zalewą rybę i pod przykryciem wstawić do lodówki na 2 godz. 6. Zimne filety podawać na listkach sałaty. Proporcje dla 4-6 osób


Super przepis na Marynata z surowej ryby
-> Przepisy kulinarne