wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na MÓŻDŻEK PO CHIŃSKU


 


Przepis na MÓŻDŻEK PO CHIŃSKU :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na MÓŻDŻEK PO CHIŃSKU

Składniki :

Kuchnia chińska
1/2 kg móżdżku wieprzowego lub cielęcego
2 łyżki octu (10%) wymieszanego z 4 szklankami wody
Przyprawy:
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka soku ze świeżego korzenia imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1 łyżka czystej wódki lub wytrawnego białego wina
szczypta pieprzu

Przepis :

Móżdżek moczyć w czystej zimnej wodzie 2 godz., zmieniając wodę co 30 min. Osączyć, zalać zakwaszoną wodą, moczyć dalszą godzinę. Ostrożnie usunąć błonkę z mózgu, odkroić białe zgrubienie, przełożyć do miski z zimną wodą, delikatnie wypłukać, osączyć, włożyć do żaroodpornej miski, odstawić na 30 minut, zalać wodą. Wymieszać składniki przypraw, polać móżdżek. Gotować na parze na dużym ogniu przez 15 min. Ostrożnie wyjąć miskę z móżdżkiem, pozostawić w sosie własnym do wystudzenia w temperaturze pokojowej. Osączyć. Móżdżek rozłożyć na czystej ściereczce do obsuszenia. Stosować w przepisach: "Móżdżek smażony w ruchu" lub "Móżdżek duszony w brunatnym sosie" lub pozostawić w sosie, wstawić do lodówki aż do czasu przyrządzenia.


Super przepis na MÓŻDŻEK PO CHIŃSKU
-> Przepisy kulinarne