wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na MIEJSKIE ŻEBERKA


 


Przepis na MIEJSKIE ŻEBERKA :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na MIEJSKIE ŻEBERKA

Składniki :

Kuchnia chińska
1 kg chudych wieprzowych żeberek
1/4 szklanki pszennej mąki do obtoczenia
1 roztrzepane jajo
6 szklanek oleju
1 łyżka oleju
2 roztarte ząbki czosnku
3 bardzo drobno posiekane małe cebule
Marynata:
łyżki sosu sojowego
1 łyżka czystej wódki
1/4 łyżeczki "piźciu przypraw" lub cynamonu
1/4 łyżeczki soli
Sos:
3 łyżki winnego lub owocowego octu
3 łyżki cukru
2 łyżki keczupu
1/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przepis :

Mięso rozdzielić na pojedyncze żeberka, porąbać na 5-6 cm kawałki, wypłukać, osuszyć. Włożyć do miski, dodać zamieszaną marynatę starannie wymieszać, odstawić na 1-3 godz., lub wstawić do lodówki na noc. Składniki sosu wymieszać, odstawić. Na krótko przed przyrządzeniem mięso osączyć z marynaty. Obtoczyć w mące, przełożyć do miski, wlać roztrzepane jajo, starannie wymieszać ręką, tak aby każdy kawałek mięsa był pokryty. 6 szklanek oleju wlać do garnka, rozgrzać na dużym ogniu, po około trzech minutach sprawdzić temperaturę. Kłaść żeberka pojedynczo w gorący olej, około 15 szt., smażyć do lekkiego zrumienienia, wybrać łyżką cedzakową, przełożyć na cedzak. Pozostałe mięso smażyć jak pierwszą porcję. Metalowym sitkiem usunąć z oleju zanieczyszczenia, olej rozgrzać, sprawdzić temperaturę. Włożyć żeberka, smażyć na ciemnozłoty kolor, wyjąć łyżką cedzakową, osączyć z oleju. Patelnię rozgrzać na dużym ogniu, wlać łyżkę oleju, dodać czosnek i cebulę, mieszając smażyć do lekkiego zrumienienia, zamieszać sos, wlać do warzyw, doprowadzić do zagotowania nie przerywając mieszania. Włożyć żeberka, wymieszać z sosem przez podrzucanie, około 30 sek. Podawać potrawę na gorąco. Proporcje: dla 5 osób - z ryżem, warzywami i zupą


Super przepis na MIEJSKIE ŻEBERKA
-> Przepisy kulinarne