wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Mięso z jelenia w winie


 


Przepis na Mięso z jelenia w winie :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Mięso z jelenia w winie

Składniki :

Kuchnia włoska
800 g mięsa z przedniej ćwiartki jelenia
80 g masła
2 łyżki mąki
4 łyżki czerwonego octu
2 cebule, 2 łodygi selera i 1 marchew
szałwia i rozmaryn
1 szklanka czerwonego wina
2 łyżki cukru
4 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz

Przepis :

Jeleninę pokrojoną na kawałki umieścić w glinianym garnku, skropić octem, obłożyć pokrojonymi jarzynami (bez cebuli), posypać ziołami i zalać winem. Pokrojoną cebulę smażyć na małym ogniu w garnku z połową przygotowanej porcji masła, dodając kilka łyżek wody. Mąkę wymieszaną z resztą masła włożyć do garnka z podsmażoną cebulą i lekko zrumienić. Następnie do zrumienionej cebuli dolać pół łyżki wazowej wody, dodać cukier i gotować 3 minuty. Kawałki marynowanego mięsa odsączyć, obtoczyć w mące i kłaść na patelnię z rozgrzaną oliwą, a następnie podsmażyć z obu stron na dużym ogniu. Podsmażone kawałki jeleniny posolić, popieprzyć, włożyć do garnka z cebulą, dodać 1/3 jarzyn z marynaty i gotować dolewając część marynaty. Ugotowaną jeleninę przełożyć do rondla i trzymać w ciepłym miejscu, żeby nie wystygła. Przygotować sos z przetartych jarzyn i wywaru. Jeleninę podawać gorącą, polaną sosem.


Super przepis na Mięso z jelenia w winie
-> Przepisy kulinarne