wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na OZÓR CIELĘCY W GALARECIE Z NÓŻEK


 


Przepis na OZÓR CIELĘCY W GALARECIE Z NÓŻEK :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na OZÓR CIELĘCY W GALARECIE Z NÓŻEK

Składniki :

30 dag ozorków cielęcych
60 dag nóżek cielęcych
2 ząbki czosnku
50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka seler, cebula)
3 listki laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
pieprz
sól

Przepis :

Ozorki umyć, najlepiej szczotką, opłukać. Włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego i gotować pod przykryciem. Gdy zaczną mięknąć, wyjąć z wywaru, włożyć do zimnej wody. Z ostudzonych zdjąć skórę. Nóżki oczyścić starannie, umyć, porąbać, włożyć do zimnej wody, osolić, dodać przyprawy. Gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Kiedy nóżki zmiękną, warzywa umyć, oczyścić, opłukać i dodać do gotujących się nóżek. Równocześnie włożyć ozór i obrany, pokrajany czosnek oraz kawałek listka laurowego. Ugotować do miękkości. Odcedzić wywar przez bardzo gęste sitko. Ostudzony ozorek pokrajać w cienkie plasterki. Mięso nóżek oddzielić od kości pokrajać. W salaterce ułożyć ozorki przekładając mięsem nóżek i ozdobnie pokrajaną marchewką z wywaru. Zalać przecedzonym, krzepnącym wywarem. Salaterkę przykryć, wstawić do lodówki do zestalenia się. Podawać z dodatkiem chrzanu utartego z jabłkami lub z sosem chrzanowym na jogurcie oraz z pieczywem.


Super przepis na OZÓR CIELĘCY W GALARECIE Z NÓŻEK
-> Przepisy kulinarne