wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Pasztet z drobiu


 


Przepis na Pasztet z drobiu :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Pasztet z drobiu

Składniki :

Gęś lub duża kura
40 dag wątróbki cielęcej
wątróbka gęsia
15 dag pieczarek lub 1 dag suszonych grzybów
20 dag słoniny
seler
pietruszka
cebula
8-10 dag czerstwej bułki
4 jaja
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz
gałka muszkatołowa
imbir
sól
tłuszcz do wysmarowania formy

Przepis :

Oczyszczoną gęś lub kurę (może być w gorszym gatunku) opłukać, podzielić na części (gdy jest bardzo duża, użyć tylko połowę), włożyć da rondla, dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę, słoninę, podroby (oprócz wątróbki), namoczone uprzednio grzyby i liść laurowy. Wszystko zalać wodą i powoli gotować. Obrane ze skórki pieczarki opłukać i pokrajać w plastry. Pieczarki, wątróbki i cebulę dusić pod przykryciem w małej ilości wywaru ok. 15 min. Bułkę namoczyć w ochłodzonym wywarze. Gdy gęś jest zupełnie miękka, przestudzić mięso i oddzielić od kości. Mięso, wątróbki, bułkę i pieczarki zemleć 2 razy w maszynce, stosując sitko do pasztetów. Do zmielonej masy dodać jaja, utartą gałkę muszkatołową, imbir i pieprz, wyrobić bardzo dokładnie i wypełnić formę wysmarowaną tłuszczem do 3,/4 wysokości. Zamknąć szczelnie, gotować na parze ok. 60 min. lub upiec w średnio gorącym piekarniku. Upieczony pasztet przestudzić, letni wyjąć z formy i pozostawić do zupełnego ostygnięcia. Podawać pokrajany w plastry grubości 0,5-0,75 cm, ułożone na półmisku, z sosem majonezowym lub tatarskim.


Super przepis na Pasztet z drobiu
-> Przepisy kulinarne