wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Pasztet z gołębi w cieście francuskim


 


Przepis na Pasztet z gołębi w cieście francuskim :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Pasztet z gołębi w cieście francuskim

Składniki :

Ciasto podstawowe:
25 dag mąki
pól jaja
pół łyżki 6-procentowego octu
Ciasto maślane:
30 dag margaryny (masła)
10 dag mąki
Masa pasztetowa:
6 gołębi
50 dag cielęciny
30 dag wątróbki
30 dag podgardla
15 dag pieczarek
7 dag margaryny
6 dag czerstwej bułki
seler
pietruszka
cebula
1 dag grzybów suszonych
3 jaja
liść laurowy
pieprz
ziele angielskie
gałka muszkatołowa
imbir
sól .

Przepis :

Ciasto wykonać według przepisu Vol-au-vent z mózgiem i pieczarkami. Rozwałkować na prostokąt grubości 1 cm; wyłożyć nim dno i brzegi tortownicy wysmarowanej tłuszczem i piec w bardzo gorącym piekarniku ok. 15 min. na złoty kolor (sprawdzić temperaturę piekarnika, wkładając kawałek papieru, który powinien zaraz zżółknąć). Gołębie oczyścić, podzielić na połówki, opłukać. Cielęcinę, podgardle, oczyszczone warzywa i grzyby opłukać. Wszystkie składniki i przyprawy włożyć do rondla, zalać wodą i dusić po woli do miękkości. Wątróbkę obrać z błony, opłukać, pokrajać w plastry, zalać wywarem (pół szklanki) i dusić ok. 10 min. Pieczarki oczyścić (ze starszych zdjąć skórkę), pokrajać w plasterki i dusić na margarynie do miękkości podlewając wywarem. Gdy mięso jest miękkie, zdjąć z ognia, ochłodzić; z gołębi podzielonych na połówki usunąć kości. Bułkę namoczyć w wywarze. Mięso, wątróbkę i bułkę zemleć w maszynce 2 razy, za drugim razem używając sitka do pasztetów. Dodać do masy jaja, uduszone pieczarki, doprawić zmielonymi przyprawami i utartą gałką muszkatołową; dobrze wyrobić. Do formy z upieczonym ciastem francuskim nakładać warstwami na przemian masę pasztetową i gołębie, jako ostatnią warstwę położyć starannie wygładzoną masę pasztetową. Wstawić do średnio gorącego piekarnika i piec ok. 60 min. Wyjąć ostrożnie z formy na okrągły pół- misek. Podawać z sosem cytrynowym lub korniszonowym.


Super przepis na Pasztet z gołębi w cieście francuskim
-> Przepisy kulinarne