wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Pasztet z podrobów


 


Przepis na Pasztet z podrobów :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Pasztet z podrobów

Składniki :

1 kg płucek cielęcych (wieprzowych)
40 dag wątróbki cielęcej (wołowej, wieprzowej)
30 dag podgardla wieprzowego
25 dag słoniny (boczku)
10 dag czerstwej bułki
2 kostki przyprawy do zup
seler
pietruszka
cebula
2 liście laurowe
pieprz
ziele angielskie
imbir
gałka muszkatołowa
sól
3-4 jaja
tłuszcz do wysmarowania formy

Przepis :

Płucka, podgardle i słoninę opłukać, włożyć do garnka, dodać oczyszczone warzywa, opłukać liście laurowe, po kilka ziaren pieprzu czarnego i angielskiego ziela oraz kostki przyprawy do zup. Zalać gorącą wodą tak, aby całość była przykryta. Gotować na wolnym ogniu do miękkości. Po godzinie gotowania słoninę wyjąć, odkrajać kilkanaście cienkich plasterków, resztę z powrotem włożyć do garnka i posolić. Wątróbkę opłukać, obrać z błony, pokrajać w cienkie plastry, zalać w osobnym rondlu wywarem (pół szklanki) i dusić 10 min. Czerstwą bułkę zalać szklanką ochłodzonego wywaru. Gdy podroby są miękkie i wywaru pozostało niewiele należy wyjąć warzywa, a ugotowane mięso lekko ochłodzić. Płucka, słoninę, podgardle, namoczoną bułkę oraz wątróbkę zemleć 2 razy w maszynce z sitkiem do pasztetów. Zmieloną masę włożyć do głębokiej miski i ucierać dokładnie wałkiem, wbijając kolejno jaja. Następnie przyprawić do smaku pieprzem, mielonym imbirem, tartą gałką muszkatołową i solą (można dodać szczyptę majeranku). Formę budyniową lub podłużną formę keksową wysmarować tłuszczem i na dnie ozdobnie ułożyć plasterki gotowanej słoniny. Formę wypełnić masą pasztetową do ľ wysokości. Gotować na parze 90 min lub piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 60 min. Gdy brzegi pasztetu zarumienią się, wyjąć i ochłodzić. Z tej proporcji otrzymuje się 1,8-2 kg pasztetu.


Super przepis na Pasztet z podrobów
-> Przepisy kulinarne