wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na PIECZEŃ CIELĘCA LUB Z JAGNIĘCIA "NATURALNA"


 


Przepis na PIECZEŃ CIELĘCA LUB Z JAGNIĘCIA "NATURALNA" :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na PIECZEŃ CIELĘCA LUB Z JAGNIĘCIA "NATURALNA"

Składniki :

1,20 kg cielęciny lub mięsa z jagnięcia bez kości
5 ząbków czosnku
1 łyżka suszonego majeranku lub szałwi
sól
2 łyżki oliwy lub oleju

Przepis :

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć. Włożyć do wrzącej wody, doprowadzić do zawrzenia, odcedzić. Natrzeć starannie czosnkiem roztartym z solą i wymieszanym z rozkruszonymi ziołami. Postawić w lodówce w przykrytej misce na ok. 1 godz. Na patelni do smażenia bez tłuszczu rozgrzać olej lub oliwę, włożyć mięso, obrumienić równomiernie ze wszystkich stron, ułożyć w brytfannie, skropić wrzącą wodą, przykryć, wstawić do nagrzanego piekarnika. Upiec, podlewając kilkakrotnie wodą. Upieczone mięso wyjąć z piekarnika, sprawdzić nakłuwając widelcem lub szpikulcem. Jeżeli wypływa przezroczysty płyn, świadczy to o dostatecznym upieczeniu mięsa. Jeśli płyn jest zabarwiony na różowo, należy mięso piec w dalszym ciągu lub podlane wodą dusić na płycie na niewielkim ogniu. Gotową pieczeń pokrajać w plasterki, ułożyć na ogrzanym półmisku. Podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków i sałaty lub surówki ze świeżych ogórków. Pożądanym dodatkiem będzie kompot, ale bez cukru. Pieczeń można także podawać na zimno z sałatkami z warzyw lub z musem owocowym (jabłka, śliwki).


Super przepis na PIECZEŃ CIELĘCA LUB Z JAGNIĘCIA "NATURALNA"
-> Przepisy kulinarne