wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Pieczeń cielęca na dziko 30 min


 


Przepis na Pieczeń cielęca na dziko 30 min :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Pieczeń cielęca na dziko 30 min

Składniki :

Kuchnia z szybkowaru
80 dag cielęciny
3 dag tłuszczu
6 dag słoniny
1 szklanka śmietany
sól i pieprz do smaku
Zalewa.
0,5 szklanki octu 6-procentowego
1 szklanka wody
1 nieduża cebula
1 nieduża marchew
1 mała pietruszka
1 nieduży kawałek selera
2 listki laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
pieprz i sól do smaku

Przepis :

Na 2 dni przed pieczeniem zamarynować mięso. W tym celu zrobić zalewę. zagotować wodę z przyprawami i solą, po ostygnięciu połączyć z octem. Oczyścić i poszatkować warzywa, obłożyć nimi mięso. Zalać wszystko zalewą, obciążyć denkiem, przechowywać w chłodnym miejscu (jeżeli mięso nie jest zanurzone całe przewracać). Przed pieczeniem mięso naszpikować pociętą w słupki i oprószoną pieprzem i solą słoniną. Posolić dookoła i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlać 0,5 szklanki zalewy, wkroić cebulę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru sos podprawić mąką, połączyć ze śmietaną i jeśli trzeba dosolić. Mięso pokroić w szerokie skośne plastry, zagrzać w sosie.


Super przepis na Pieczeń cielęca na dziko 30 min
-> Przepisy kulinarne