wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiaj± znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę ¶wietna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania staj± się bardziej efektywne.
Korzystaj±c z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczno¶ci otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukuj± sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Pieczeń wołowa na dziko 50 min


 


Przepis na Pieczeń wołowa na dziko 50 min :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy m±czne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przek±ski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Pieczeń wołowa na dziko 50 min

Składniki :

Kuchnia z szybkowaru
70 dag wołowiny bez ko¶ci
4 dag tłuszczu
1 łyżka m±ki
6 dag słoniny
0,5 szklanki ¶mietany
1 suszony grzybek
sól do smaku
0,5 szklanki wody
Zalewa:
0,5 szklanki 6-procentowego octu
1 szklanka wody
1 listek laurowy
1 cebula
5 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego

Przepis :

Na 2-3 dni przed pieczeniem wołowiny zrobić zalewę. zagotować wodę z oczyszczon± i pokrojon± na talarki cebul± oraz z przyprawami, a po ostudzeniu poł±czyć z octem. Do zimnej zalewy włożyć baraninę i odstawić w chłodne miejsce. Przed pieczeniem mięso wyj±ć z zalewy, osuszyć w ¶ciereczce i naszpikować słonin±. Obsypać sol± i m±k±, po czym obrumienić dokładnie na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlać wodę, włożyć grzybek, wyjęte z zalewy przyprawy i cebulę. Doda trochę zalewy, tak by płyn w szybkowarze był kwaskowy, i zamkn±ć szybkowar. Ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ci¶nienia wewnętrznego. Sos po otwarciu szybkowaru podprawić reszt± m±ki, zagotować, wymieszać ze ¶mietan± i ewentualnie dosolić.


Super przepis na Pieczeń wołowa na dziko 50 min
-> Przepisy kulinarne