wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na Pieczeń wołowa po flamandzku 50 min


 


Przepis na Pieczeń wołowa po flamandzku 50 min :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na Pieczeń wołowa po flamandzku 50 min

Składniki :

Kuchnia z szybkowaru
50 dag wołowiny bez kości
4 parówki
10 dag boczku wędzonego
60 dag włoskiej kapusty
50 dag tłuszczu
1 łyżka mąki
0,5 szklanki wody
Zaprawa:
1 łyżka oleju
1 łyżeczka cukru
1 mała cebula
1 mały kawałek selera
1 średnia pietruszka
1 mała marchewka
0,5 listka laurowego
5 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego

Przepis :

Przygotować zaprawę na dobę przed pieczeniem wołowiny. W tym celu warzywa oczyścić, jak najdrobniej poszatkować, dodać roztarte przyprawy, cukier oraz olej i ugniatać ręką, aż puszczą sok. Zaprawą tą obłożyć wołowinę i odstawić w chłodne miejsce. Przed pieczeniem mięso oczyścić z zaprawy, obsypać solą i mąką, obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Wlać wodę, włożyć pokrojony boczek i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 40 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie ugotować oddzielnie pokrojoną na 4 części kapustę włoską. Odcedzić, szybkowar otworzyć, doprawić sos resztą mąki, ewentualnie dosolić, włożyć ugotowaną kapustę oraz parówki i wszystko razem dusić 10 minut na małym ogniu bez hermetycznego zamykania szybkowaru. Podawać wołowinę pokrojoną na cienkie plastry w poprzek włókien, przybraną ćwiartkami kapusty, boczkiem i parówkami.


Super przepis na Pieczeń wołowa po flamandzku 50 min
-> Przepisy kulinarne