wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na PIJANA KACZKA


 


Przepis na PIJANA KACZKA :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na PIJANA KACZKA

Składniki :

Kuchnia chińska
młoda kaczka (około 2 1/2 kg)
1/2 szklanki wytrawnego białego wina
1 1/2 szklanki jasnego piwa
1/2 szklanki sosu sojowego
1/4 szklanki oleju sezamowego lub sojowego
2 łyżki cukru
4 plasterki świeżego korzenia imbiru lub 2 łyżeczki imbiru w proszku
2 cebule dymki
3 rozgniecione ząbki czosnku
1 anyż gwiazdkowaty
1/2 łyżeczki anyżu lub kopru włoskiego
1 łyżka pieprzu syczuańskiego lub grubo utłuczony pieprz

Przepis :

Kaczkę rozmrozić, usunąć tłuszcz z otworu brzusznego i wokół szyi, wypłukać, osuszyć ściereczką. Wlać wino, piwo, sos sojowy, olej sezamowy lub sojowy do dużego, płaskiego garnka lub do małej brytfanny, dodać cukier, imbir, cebulę dymkę i czosnek. Zagotować na średnim ogniu. Anyż i pieprz zawiązać w gazę, włożyć do brytfanny. Kaczkę włożyć do brytfanny piersią do góry, przykryć, utrzymując średni płomień dusić przez 30 min, obrócić kaczkę grzbietem do góry, dusić pod przykryciem 30 min. Kaczkę ułożyć bokiem, dusić 15 min, obrócić na drugi bok i dusić dalsze 15 min. Przełożyć na talerz, pozostawić do wystudzenia. Przed podaniem porąbać na kawałki, usunąć kostki i pokrajać w drobne kawałki "na ząbek". Ułożyć na głębokim półmisku. Podgrzać sos, zebrać tłuszcz, odmierzyć 1/2 szklanki i polać kaczkę. Podawać na przekąskę lub na obiad. Proporcje: dla 4 osób - z ryżem i warzywami lub na 8 -10 porcji na przyjęciu


Super przepis na PIJANA KACZKA
-> Przepisy kulinarne