wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na POLĘDWICA WOŁOWA Z PAPRYKĄ


 


Przepis na POLĘDWICA WOŁOWA Z PAPRYKĄ :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na POLĘDWICA WOŁOWA Z PAPRYKĄ

Składniki :

Kuchnia chińska
25 dag polędwicy wolowej
5 łyżek oleju
1 średnia zielona papryka
1/2 średniej czerwonej papryki lub 1/2 szklanki poszatkowanej marchwi
4 cebule dymki (bez szczypioru) lub 2 małe cebule
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukru
1 posiekany ząbek czosnku
1 łyżka czystej wódki lub wytrawnego białego wina
1 łyżeczka oleju sezamowego (dowolnie)
Marynata:
1/2 białka
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżka sosu ostrygowego lub sosu sojowego
1 łyżeczka sosu sojowego
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka oleju sezamowego lub sojowego
szczypta soli

Przepis :

Mięso pokrajać w 1/4 cm plasterki, następnie krajać wzdłuż włókien w paski o szerokości 1/4 cm. Składniki marynaty wymieszać z mięsem, wlać 2 łyżki oleju, mieszać tak, aby rozdzielić paski, wstawić do lodówki na 30 min (można i na dłużej, wyjąć na godzinę przed smażeniem). Papryki przeciąć na pół, usunąć zgrubienia i nasiona, pokrajać w 1/4 cm paski. Cebulki pokrajać w piórka. Wlać łyżkę oleju na gorącą patelnię, rozgrzać, wsypać zieloną i czerwoną paprykę (lub marchew), mieszając smażyć aż olej pokryje warzywa, przyprawić solą i cukrem, zamieszać, wybrać, przełożyć na talerzyk. Na tę samą patelnię wlać 2 łyżki oleju, mocno zagrzać na dużym ogniu, dodać czosnek, mieszając smażyć 10 sek. Włożyć mięso, rozprowadzić po dnie patelni, smażyć (nie mieszać) 30 sek, obrócić, smażyć z drugiej strony 20 sek, wlać wódkę przy brzegu patelni, mieszając zawartość patelni smażyć do wyparowania płynu. Spróbować, w razie potrzeby doprawić solą. Mięso pokropić olejem sezamowym, dodać cebulę i paprykę (lub marchew), mieszać do połączenia. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 2 osób - jako danie główne, z ryżem


Super przepis na POLĘDWICA WOŁOWA Z PAPRYKĄ
-> Przepisy kulinarne