wyszukiwarka

https://www.szukarki.pl to strona internetowa z 98 najpopularniejszymi wyszukiwarkami.
Szukarki ułatwiają znajdywanie : informacji , filmów , grafik , muzyki , produktów , programów , i wiele więcej.
Użytkownik Szukarek wybiera wyszukiwarkę z której chce skorzystać , wpisuje w formularzu wyszukiwania to co chce wyszukać i klika szukaj lub naciska enter.
To naprawdę świetna inicjatywa, jaka oszczędza czas oraz sprawia, iż poszukiwania stają się bardziej efektywne.
Korzystając z tej strony online możecie sprawdzić rezultaty z Google , Allegro, Wikipedii, Ebay , Amazon i wielu innych bez konieczności otwierania kilku kart.
To spore uproszczenie, szczególnie dla tych, co często przeszukują sieć.


humor

forum wielotematyczne


Przepis na POTRAWKA Z SERC LUB ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH


 


Przepis na POTRAWKA Z SERC LUB ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH :




Przepisy na Ciasta
Przepisy na Desery
Przepisy na Drób
Przepisy na Dziczyznę
Przepisy na Inne mięso
Przepisy na Napoje
Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
Przepisy na Potrawy mleczne
Przepisy na Potrawy z grzybów
Przepisy na Potrawy z jaj
Przepisy na Przekąski
Przepisy na Ryby i owoce morza
Przepisy na Sałatki
Przepisy na Sosy
Przepisy na Wieprzowinę
Przepisy na Wołowinę
Przepisy na Zupy

Przepis na POTRAWKA Z SERC LUB ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH

Składniki :

40 dag serc lub żołądków drobiowych
40 dag warzyw mieszanych, listek laurowy,
1I4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu)
4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki z koperkiem
sól
pieprz
2 ząbki czosnku

Przepis :

Serca lub żołądki umyć, oczyścić, usunąć błonki. Włożyć do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem listka laurowego i pokrajanego czosnku. Nastawić do gotowania. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w makaronik lub zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Dodać do gotujących się podrobów wówczas, gdy są prawie miękkie. Ugotować do miękkości. Podroby wyjąć z wywaru. Gdy nieco przestygną, pokrajać w plasterki, włożyć do rondelka, oprószyć pieprzem, dodać odcedzone warzywa i śmietankę. Dusić kilka minut pod przykryciem. Wyłożyć na salaterkę, posypać posiekaną pietruszką z koperkiem. Podawać z ziemniakami puree (1-1 i 1/2 łyżki na porcję) i z surówką z zielonej sałaty.


Super przepis na POTRAWKA Z SERC LUB ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH
-> Przepisy kulinarne